maanantai 2. lokakuuta 2017

Mahavaiva-Seppo

Sepolla on mahavaivoja. Niitähän hänellä oli myös viime vuonna tähän samaan aikaan. Ja vielä samanlaisia mahavaivoja: kakka on todella, todella löysää ja sitä tulee aivan liian usein. Vaivaa on kestänyt nyt nelisen päivää.


Voi Seppo-raukkaa!

Onneksi hän on aikuistunut eikä kävele kakkaan joka ainoa kerta kuten edellisen episodin aikana. 

Seppo on myös oksentanut kerran, ja sen jälkeen lähinnä yökkäili tarjotulle perusruoalle. Kypsennetty kana kuitenkin kelpasi hyvin, joten ehkä häntä täytyy nyt ruokkia väliaikaisesti sillä. Sehän voisi auttaa mahaankin. Tähän mennessä Seppo on siis saanut
 tavallista märkäruokaa pieninä annoksina sekä vähän raksuja, ja hoitona ovat olleet maitohappobakteerit ja Avital Flora -tabletit, joiden pitäisi tukea suoliston toimintaa. 

Jos mahavaiva ei keitetyllä kanalla ja kotihoidolla ala pian paranemaan, täytyy seuraavaksi kokeilla sen aiemmin selättänyttä konstia. Royal Canin Veterinary -sarjan Gastro Intestinal -raksut auttoivat edelliskerralla ihmeellisesti, vaikka henkilökunta ei niihin oikein uskonutkaan. 

Pitänee käydä eläinlääkärissä ostoksilla.

Mahavaivoistaan huolimatta Seppo syö, leikkii ja härkkii. 

14 kommenttia:

 1. Voihan vastsavaivat ! Pikaista paranemista Sepolle, olkoot ripaskat entisiä pikimmiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seppo alkoikin heti paranemaan, kun aiheesta vähän bloggasi. Mystistä. :)

   Poista
 2. Voi Seppo! <3 Ikäviä juttuja nuo mahavaivat... Meilläkin oli draamaa kun Pii oksensi kahdesti toissa päivänä, ja olin vähän liian hysteerinen! Ressukka sai kaikki mahdolliset propit suuhun... Miehen piti rauhotella etten soittanut päivystävälle :D Vaikka pitäisi yrittää muistaa, etteivät kissat ole ihan sokerista tehty, välillä tulee löysää kakkaa tai puklua :D

  Pikaista paranemista Sepolle! <3 Ps. jos Seppo on kalan ystävä, niin meillä auttoi Totolla pentuna olleeseen ripuliin keitetty seiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo ei oo mikään kalamies, mutta tuo kana tuntuu auttavan. Pitää kuitenkin muistaa tuo, kiitos. :)

   Voi Pii pieni, inhottavaa on oksentelu. :( Sillä lienee karvapalloja tai jotain? Se ei onneksi taida olla vaarallista ja menee ohi, kunhan pallo tulee ylös. Kassinenkin harrastaa joskus karvapallopukluja... :)

   Poista
  2. Karvapalloja mekin veikattiin, vaikka itse karvapalloa ei näkynyt. Vain iso kasa oksennettua ruokaa. Voi olla tietysti jossain kaapin tai sohvan takana yllätyksenä... Jos ei sitten syönyt liikaa, sitä tavaraa oli meinaan mun mielestä vähän turhan iso määrä. Elli yritti syödä sitä, hyi :/ Onneksi oli vain sen iltainen säikähdys :) Nyt ei ole oksennellut enää :)

   Poista
  3. Voi ei, Elli yrittämässä syödä oksennusta, naurattaa. :''''D Varmaan katsoi, että mikä taivaan lahja, lisää ruokaa. :D

   Oli se Piin vaiva varmaan sitten ahmintakohtaus, jos kerran ei ole oksennellut enempää. :) Kassinen saattaa karvapallovaivassa puklailla muutamana eri päivänä, ennen kuin se lopulta tulee ylös.

   Poista
 3. Symppaa, Seppo! Tiiän yllättävät massuvaivat. Ei oo kiva! Toivottavasti paranet pian. Mulle on auttanut se Canikur. Ja sit Inupektiä syön nyt joka päivä, ei oo ollut moneen viikkoon masuongelmia. Toivottavasti säkin paranet tosi nopsaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, alan olla jo parempi! Saan herkkukanaa jokaiseksi ateriaksi, on siis ihan melko kivaa olla mahavaivainen. Se tarjoilu kai vaan loppuu kunhan tervehdyn, typerää. - Seppo

   Sepon Avital Flora taitaa sisältää samaa matskua kuin Inupekt, hyvää ainetta on. :) - henkilökunta

   Poista
 4. Voi ei, löysä vatsa ei ole kyllä kiva:/ paranemisia Sepolle!

  VastaaPoista
 5. Voi Seppoduudelia. :( Se vielä puuttuisi, että jätökset lähtisi seikkailulle tassujen mukana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppoduudeli, tämä oli uusi. :D Nyt sairasteluaikana oli vain yhden kerran kakkaa tassuissa, mukava muutos edelliskertaan. :D

   Poista