sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Nukkumispaikat

Karvanaaman ja Kassisen muutettua uuteen kotiin olivat nukkumisjärjestelyt ensin hakusessa. Karvanaama tuntui nukkuvan missä sattui, mieluummin jossain piilossa, joko henkilökunnan rakentamassa tai itse keksityssä. Myös henkilökunnan päällä tuli uinailtua yöaikaan moneen kertaan. Pari kertaa Karvanaama joutui vaihtamaan nukkumispaikkaa, koska Kassinen oli mennyt uinailemaan Karvanaaman "pesään." Kyseistä paikkaa ei tietenkään voinut enää käyttää. 

Kassinen nukkui myös monissa erilaisissa paikoissa, ja usein (lähinnä ehkä Karvanaaman äkäilyn takia) korkeilla paikoilla, kuten kirjahyllyjen päällä. Enimmäkseen molemmat kuitenkin nukkuivat olohuoneessa, joka vakiintui alusta lähtien kissojen nukkumalähiöksi.


Tyypillisiä alkuaikojen nukkumapaikkoja.

Kassisen nukkumiseen tuli pysyvä muutos, kun henkilökunta osti kirpputorilta pienen korin, joka sijoitettiin olohuoneeseen ikkunalaudan edustalle. Siinäpä Kassinen on sen jälkeen viettänyt uniaikansa lähes yhdeksänkymmentäprosenttisesti! Vanhasta neulepaidasta ja vanhojen, käytöstä poistettujen tyynyjen vanusta valmistettiin myös erillinen kissanpeti. Tämä sijoitettiin samalla tavalla ikkunalaudan edustalle, ja tätä Kassinen on joskus myös käyttänyt.

Kassinen korissa.

Vastaommeltu peti kiinnosti.

Karvanaama nukkuu nykyään enimmäkseen olohuoneen ja keittiön tuolien päällä. Pari kertaa hän on käyttänyt myös kissanpetiä, jolloin molemmat kissat ovat nukkuneet söpösti lähes vierekkäin. Heillä on kuitenkin selkeästi edelleen omat nukkumapaikkansa, eivätkä he juurikaan käytä samoja paikkoja vuorotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti