keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Painon ja puremisen hallintaa

Aikuisen leikatun kissan paino tuppaa herkästi nousemaan, jos siihen ei kiinnitä huomiota. Kassisen painoa on pyritty hallitsemaan punnitsemalla hänet kerran kuussa. Nyt henkilökunnalla on kokonaisen vuoden data käytössään (kuva 1). Tai ainakin melkein vuoden, sillä elokuussa punnitus taisi jäädä väliin. 

Kassisen paino on vaihdellut välillä 4,5 kg - 4,8 kg. Osa nopealtakin vaikuttavista vaihteluista menee henkilökunnan hieman epätarkan vaa'an piikkiin mutta osa selittyy ihan vain mahaan päätyneen ruoan määrällä. Naama-vainaan punnitustulokset esitetään vertailun vuoksi samassa kaaviossa, jolloin havaitaan Naaman painon laskeneen hänen viimeisinä kuukausinaan Kassisen painon samalla noustessa. Tämä selittyy sillä, että henkilökunta tarjoili kissoille totutun määrän ruokaa, mutta Naamalle ei maistunut entiseen malliin ja Kassinen sai sitten tyhjentää hänenkin lautasensa.


Kuva 1. Karvanaaman ja Kassisen painonvaihtelut.

Seppo on myös punnittu uudestaan ja hän painaa jo kaksi kiloa. (Tai oikeastaan vaaka ei epätarkkuuttaan osannut päättää, onko tulos 1,9 kg vai 2,1 kg, joten henkilökunta päätti painon.) Viikko saapumisensa jälkeen hän painoi n. 1,6 kg, joten muutos on merkittävä. Tätä vauhtia hän painaa kuukauden päästä jo puolet Kassisesta!


Kassinen demonstroi suuremman massan merkitystä painiottelussa.

Hän saa pidettyä Seppo aloillaan pelkästään etutassuillaan.

Litistyvä Seppo yrittää paeta tunkemalla kakkavarpaitaan Kassisen nenään.

Seppo on kehittänyt massan lisäksi myös harmillisen tavan pureskella asioita. Hän on järsinyt pahvilaatikoita, kirjojen kansia, olohuoneen rottinkiarkkua ja kissojen lelukoria, saaden kaikista irti erikokoisia palasia. Henkilökunta toivoo, että tämä johtuu hampaiden vaihtumisen alkamisesta eikä synnynnäisestä ja ikuisesta ääliöydestä.

Ei-toivottujen asioiden tuhoamisen hillitsemiseksi on Sepolle ostettu puruluita! 


Hau Hau Championin kanapurutikut sopivat kohderyhmänsä pienten ja keskikokoisten koirien lisäksi myös Sepoille. Tikku on naudanvuotaa, jonka ympärille on kääritty kuivattua kanaa.

Hyvältä tuoksuu.

Tikut ostettiin viikonloppuna, ja yhden tikun kaluamiseen kuvassa olevan näköiseksi meni Sepolta kaksi päivää.

Kassinen ei halua järsiä mutta tulee silti paheksumaan moista koiraimitaatiota. 

4 kommenttia:

 1. Hmmm...Toimisikohan nuo purutikut myös meillä. Olen niitä miettinyt, mutta ei ole tullut ostettua. Eemeli jyrsii kaikki mahdolliset pahvilaatikot ja Anselmikin harrastaa välillä samaa, joten joku purulelu olisi tarpeen. Olen ajatellut että nuo tikut on liian isoja, mutta jos Seppokin niitä järsii ehkä voisi kokeilla. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisivat toimia. :) Vähän Seppoa pitää välillä innostaa tikun syöntiin, tyrkyttää sitä nenän eteen tai sipaista sitä margariinilla, mutta sitten kun syöminen lähtee käyntiin niin se jatkuu hyvin. Ja ei Seppo sitä naudannahkakeskustaa syö, mutta se sit lahjoitetaan jollekin koiralle :D

   Poista
 2. Hyvä idea nuo purutikut! Alfredilla on puruleluna pinkki kuminen nystyräpallo, joka ilmeisesti kutittelee ikeniä mukavasti samalla kun hampaanvälit putsaantuu.. Hauska ilme Kassisella vikassa kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nystyräpallo kuulostaa kans hyvältä! Olen nähnyt sellaisia koirille tarkoitettuja, mutta niitä siis on kissoillekin? Pitää tutkia. :)

   Poista