perjantai 7. lokakuuta 2016

Sepon mahavaivoista

Seppoa saapumisestaan asti vaivannut löysä maha on nyt talttumassa. Hänelle on tarjoiltu sekä vuorotellen että yht'aikaa Biobak-maitohappobakteeria, Avital Flora -täydennysrehua suoliston hyvinvointiin, matolääkettä ja Royal Caninin Veterinary-sarjaan kuuluvia Gastro Intestinal -raksuja. Jokin tässä yhdistelmässä tuntuu toimivan.

Viime maanantaista tämän viikon maanantaihin Sepon ainoana ruokana pidettiin noita raksuja. Ne maistuivat hänelle hyvin, ja Kassinenkin himoitsi niitä suuresti. (Henkilökuntakin melkein maistoi, raksut nimittäin tuoksuivat grillisipseiltä...) Kakka muuttui vähän kiinteämmäksi ja sitä alkoi tulla harvemmin, kahdesta kolmeen kertaan päivässä. Juhlittiin.



Kassinen odottaa raksujen ilmestymistä suojakuvun alta.

Tiistaina Sepolle tarjoiltiin raksujen lisäksi vähän keitettyä kanaa. Raukka ei meinannut ensin syödä sitä mutta lopulta maistettuaan totesi hyväksi. Kanaa tarjoiltiin raksujen ohella kolme päivää ja kakka oli lopultakin oikeanlaista ja sitä tuli vain kahdesti päivässä. Juhlittiin lisää. 


Ensimmäinen kanatarjoilu epäilyttää.

Kanan ja raksujen rinnalle tuli keskiviikkona oikea pennun märkäruoka, tällä kertaa Animonda Carny. Se maistuu Sepolle niin hyvin, että hän aivan huutaa ja juoksee ympäriinsä odottaessaan raksu-carnyannostaan. Hän myös yrittää huijata henkilökuntaa syömällä annoksestaan ensin märkäruoan ja sitten huutamalla lisää, vaikka raksuja on vielä lautasella.  

Märkäruoan tarjoilun myötä Sepon ruokapaikka siirtyi olohuoneesta keittiöön. Nykyisessä järjestelyssä hän syö lattialla ja Kassinen ikkunalaudalla, jottei Seppo ylety syömään aikuisruokia. 


Päätämme kakkatiedotuksen asiaan liittymättömällä kuvalla Seppoeläimestä valloittamassa uutta kirjahyllyä.

8 kommenttia:

  1. Hyvä, että kakkarumba helpottaa. :)
    Miten muuten estätte Kassista syömästä Sepon ruokia? Meillä Mörkö keräsi hiukan kiloja Mymmelin pentuaikana, kun iso mies pisti poskeensa kaikki herkulliset penturuuat. :D nyt kilot on onneksi jo karisseet ainakin isoimmaksi osaksi.

    VastaaPoista
  2. Me vahditaan! :D Sepon ruokaa ei ole koko ajan tarjolla, sitä saa vain tilauksesta, ja ruokailu kestää niin lyhyen aikaa että vieressä voi vartioida. Kyllä Kassinen silti yrittää osansa saada ja välillä onnistuukin. Se saa omaa ruokaansa samaan aikaan (eli siis hyvin usein, ehkä se voi lihoa kuitenkin...) mutta siltikin sitä saa välillä olla nostelemassa takaisin ikkunalaudalle ja selittämässä että "ei oo kassisen ruoka siellä kassisen ruoka on täällä." :D

    VastaaPoista
  3. Ai ihminenkin yrittää vielä tunkea sun kipolle! Syö äkkiä vaan kaikki Seppo! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syön syön syön! Hotkin aina tosi nopeasti, mutta sitten röyhtäyttää. :( -Seppo

      Poista
  4. Mukavaa, että maha alkaa olla vaivaton!

    Seppotiedotusta on ilo seurata. Erityisesti miellyttää Sepon tapa huutaa silmittömästi ongelmille (ja ei-ongelmille). Seppo-videot ovat olleet erittäin havainnollisia ja riemastuttavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, yritämme viihdyttää! Ihanaisen Unna Tuutikin blogi on muuten ollut henkilökunnan salainen pahe jo vuosia (erityiskiitos havainnollisesta maissinkasvatuskertomuksesta), lisätään teidät nyt tuohon sivupalkkiinkin. :)

      Seppo on onneksi hiljentynyt pahimmista alkuajoista ja talouden muut asukkaat ovat pelastuneet kuuroutumiselta. Nyt huutoa kuullaan eniten ruoka-aikaan ja silloin kun Kassinen yrittää tukehduttaa sen alleen. Joskus huudetaan myös tylsyyttä tai yksinjäämistä: esimerkiksi eilen Seppo protestoi kovasti, kun onnistui taas kerran tallomaan omaan kakkaansa ja joutui kylpyhuoneeseen odottamaan varvasputsausta kun henkilökunta pesi ensin lattiaa...

      Poista
    2. Oi, miten mukava kuulla, että ylenimme salaisesta paheesta julkiseksi hyveeksi!

      Huudon väheneminen tekee Seposta varmasti aikaa myöten miellyttävämmän seuramiehen :) Myönnän, että Kassisen alle rusentuminen ja kakka varpaissa ovat hyviä syitä huutaa.

      Poista
    3. Näin tarkemmin ajatellen kyllä sitä itsekin on tullut huudettua kakkaa varpaissa, jos ulkona kesällä tallustellessa ei ole katsonut minne astuu. :D

      Poista