perjantai 13. tammikuuta 2017

Leikkauspäivä

03:35 Henkilökunta heräilee ensimmäisiin rapisteluihin. Voisiko nyt olla eräiden kissahenkilöiden aamiaisaika, kun iltapala tuli syötyä tavallista aikaisemmin?

04:35 Henkilökunta luovuttaa unen suhteen ja nousee ylös. Kassinen ja Seppo haluavat yhä ruokaa.


Ruokaa!

05:00 Virallinen aamupala-aika. Valitettavasti mitään ei tipu.


Näännyn nälkään!

06:00 Ruoka on jo tunnin myöhässä. Seppo kehrää, huutelee ja kiertelee keittiössä. Kassinen yrittää pureskella kännykän laturin johtoa.


Miksi näännytetään Kassis-rukkaa myös?

07:00 Missä ruoka? Kantokoppa laitetaan valmiiksi ja kissat käyvät siellä vuorotellen. Kassinen luovuttaa ruoan suhteen ja menee nukkumaan.


Mitä, aikooko joku lähteä matkalle?

07:20 Seppo huijataan koppaan ja hän istuu siellä yllättävän rauhallisesti. Kassinen saa ruokaa, jee.Mikäs täällä on istuskellessa.

Paitsi nyt ehkä voisin jo tulla pois.


07:25 Autoon. Seppo matkustaa nätisti ja hiljaa.

07:35 Hupsista ollaan aika paljon etuajassa lääkärissä.

08:00 Eläinklinikan ovet aukeavat, Seppo odottelee neljän koira-asiakkaan kanssa. Ajat ovet heti hieman myöhässä.

08:15 Seppo leikkaushuoneeseen ja nukutuslääke takapuoleen.

08:25 Seppo nukkuu. Hän saa silmänkostutustippoja, hänet kellistetään selälleen leikkauskouruun, hänen sukukalleuksistaan ajellaan karvat ja niihin pistetään puudutusaine. Lisäksi hän saa kipulääke- ja antibioottipiikin. 

08:35 Lääkäri saapuu suorittamaan itse Operaation. Siihen menee maksimissaan kaksi minuuttia. Tehokasta!

08:45 Henkilökunta maksaa huvista (74 €). Sepon luvataan nukkuvan loppupäivä, sillä herätyspiikkiä ei anneta. 

08:55 Kotona taas. Kassinen tutkii Sepon.


Mitenkäs tuo nyt tuollaisena takas tuli?


09:20 Seppo herää ja koikkelehtii ympäriinsä. Kiva. Hänet viedään takaisin nukkumaan.

10:00 Seppo heräilee taas. Tai ainakin silmät ovat auki, vaikka kukaan ei taidakaan olla kotona. Hän kieltäytyy nukkumasta pedissä, joten henkilökunta ottaa hänet syliinsä torkkumaan.


Vähän pöhnäinen meininki.

10:40 Seppo pissii henkilökunnan syliin. Voi ei Seppo.


Kävi vahinko.

10:50 Seppoa ei enää nukuta, ei ollenkaan. Hän pesee itseään ja koettaa nuolla haavojaan. Hänen kanssaan taistellaan sekä haavanpesusta että siitä, joko nyt on ruoka-aika. No ei ole. 

12:00 Seppo asettuu torkkumaan, lopultakin.

13:00 Kassinen haluaa lounasta ja Seppo herää. Henkilökunta on havaitsevinaan aivotoimintaa, joten kenties hänelle voi jo antaa ruokaa. Mikä ilo! Onhan sitä jo odoteltukin.

13:20 Seppo saa uuden aktivointilelun korvaukseksi kohtaamistaan menetyksistä.  

Ensi-ihmettelyä.

Olikohan Sepolla sittenkään vielä valoja päällä?

Nyt alkaa näyttää oikealta. Kenties hänet voitaisiin julistaa toipuneeksi.

20 kommenttia:

 1. No huh mikä aamupäivä! Tsemiut kamu! - Max

  Olipa kivasti kerrottu! Aikataulut ja yksityiskohtaiset jutut plussaa!!! - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oli kyllä outoa meininkiä, en vieläkään tajua mitä tapahtui. - Seppo

   Piti ihan itselle kirjoittaa muistiin myöhempiä aikoja varten, että mahdollisten tulevien kissojan kanssa tietää, mitä odottaa. Viimeksi olen tainnut olla leikkaustilanteessa mukana v. -99, ja mielestäni se oli, jos mahdollista, vieläkin nopeampi suoritus. :D

   Poista
 2. Voi sua Seppo. Mut usko, se on lopulta sun parhaaksi. Elämä on paljon mukavampaa kun ei hormoonit häiritse. Kysy multa, mää tiiän. Pusipusi, Seppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei hormoonit, mitkä lieneekään, häirinny nytkään?!? En ymmärrä. :( Outo reissu mutta tulipahan käytyä. - Seppo

   Poista
 3. Huhhuh, mikä päivä teillä. Kivasti kirjoitettu :). Jee nyt teilläkin on ufo!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ufoa on metsästetty siitä asti, kun se teidän blogissa esiteltiin! Nyt oli Mustissa ja Mirrissä yksi kappale... :D

   Hei miten muuten on, saako poikakissan yleensä leikkauksen jälkeen suoraan kotiin vai ovatko nekin nykyään yleensä heräämässä lääkärissä? Muistan, että aiemmat pojat ovat ainakin tainneet lähteä automaattisesti heti mukaan (tosiaan v.-99 ja -01), mutta nyt tuolla tarjosivat heräämöpaikkaa. Onko tämä joku uusi juttu? :D

   Poista
  2. Sain toissa syksynä Veikon taju kankaalla kopassa mukaan. Tunnin kuluttua leikkauksesta se jo katsoi vastaan, kun kohotin vilttiä kopan päältä, johon olin jättänyt sen lepäilemään. Ruokaa se sai heti kun halusi (ja melkein heti halusikin) eikä haavaa käsketty varoa. Kopassa katti ei halunnut olla vaan laahasi itsensä sohvalle lempiviltin päälle, laiton lisävällyjä alle kosteusvaurion varalta. Tosin poika sitten melkein ehti hiekkalaatikolle ajoissa. 25 vuotta sitten sain tyttökissan tajuttomana heti leikkauksen jälkeen mukaan ilman mitään verkkopukuja tai tötteröitä. Sekin toipui hyvin, vaikka yritti kiskoa haavan päälle laitettua laastaria ja farmarinlahkeesta tekemäni suojapuku ei pysynyt yhtään päällä. Ensimmäisen yön nukuin sen kanssa opiskelija-asuntolan suihkuhuoneen lattialla. Oi niitä aikoja.

   Poista
  3. Onhan tuo aika erilaista ollut! Oletettu vaan, että kyllä ne kissat itse itsestään huolen pitävät... Hirvittäisi erityisesti tuo tyttökissa ilman lisävarusteita. :/

   Poista
 4. Oops, kaikkea sitä sattuu pienelle kissalle! Mutta hienosti meni ja kun aivotoimintaki alkaa olla kohdallaan, niin kohta vauhti on entisellään. Kiva kertomus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti oli entisellään heti ruoan jälkeen, vaikka koordinaatio vähän pettikin välillä. Herra ei myöskään oikein osannut arvioida hyppyjään ja valui alas pöydänreunoilta, kun ei ihan tarpeeksi ylös päässyt. :D

   Poista
 5. Onpa kivan yksityiskohtaisesti kerrottu. :) Täältähän nämä tiedot löytyy sitten vuosien päästä, kun haluatte muistella Sepon miehistymispäivää. ;) Sepolle tsemppiä: toista kertaa tällaista "poistoretkeä" ei tarvitse tehdä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehistymispäivä! :D Joo, onneksi tää oli kertalaakilla selvä! Oli kyllä niin helppo ja halpa poistoretki, että voisihan tuota Seppoa vaikka useamminkin kuskata samanmoiseen operaatioon. ;P

   Poista
  2. Hih, arvelen ettei sinua Seppo uudet toimenpiteet kiinnosta...
   Oisko se Kassinen kuitenkin ollut vähän huolissaan sinusta, kun semmosena tötterökissana palasit? Vaikka se aina sulle marmattaakin.
   Näytät kuiteskin toipuneen ja kyllä se elämä ja olo siitä kutakuinkin entiselleen palaa.
   Hyvää toipumista, pidä lippu eli tässä tapauksessa häntä korkealla!

   Poista
  3. Kiitos! Elämä kyllä palasi uomiinsa, Kassinen ei vieläkään leiki tarpeeksi ja ruokaakin saa liian vähän. Turha reissu oli, sanoisin!

   Poista
 6. Aikamoinen päivä Sepolla. Meille on kerrottu että meitäkin odottaa jossain vaiheessa tuollainen reissu. Toivottavasti mekin saadaan sitten aktivointilelu! - A&E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännälle muistutusta vaan reissun lähetessä, että ostaa lelun jo hyvissä ajoin etukäteen. Tai tietysti molemmille omat lelut!

   Poista
 7. Kivasti kerrottu Sepon koettelemuksista! :) Meillä myös kumpikin pissasi alleen, matolle tosin. Ja pitkäkarvaisina tietysti myös häntä oli pissassa, niitä sitten vedettiin pitkin lattioita kun piti tokkuroida pitkin taloa :/ Vaikka kumpikin sai herätteen lääkärissä, tokkurointia kesti vielä kotona pari tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kaikkien nuorten koettelemukset nyt ohi! :)

   Kävivätkö Elli ja Pii muuten kunnan/kaupungineläinlääkärillä vai yksityisellä? Ja muistatko, paljonko Piin operaatio maksoi?

   Poista
  2. Yksityiselle en raaskinut viedä. Käytin kummatkin tutulla (maalais) kunnaneläinlääkärillä. Lasku oli yhteensä 145€, sisälsi myös sen isomman metacam-pullon. Piin osuus oli 17€ + 17,5€ (puolet käyntimaksusta). Eli 34,5€. Jos olisi vain Piin käyttänyt niin olisi tullut maksamaan 52€... Paljon on paikkakuntakohtaisia eroja noissa taksoissa.

   Poista
  3. Ohhoh, siellä onkin edulliset taksat! Maalaislääkärit taitaakin usein olla vähän halvempia, vaikka varmasti osaavat tällaiset perusoperaatiot. Meillähän oli kaupungineläinlääkäri, joka taitaa olla Joensuun halvin (ja nopein...).

   Käyntimaksu oli kaikkein suurin kuluerä, n. 35 €, mutta itse operaatio taisi olla 31 €. Huima ero Piin leikkaushintaan!

   Poista