maanantai 21. tammikuuta 2019

Kassisen toipuminen

Kassinen tuntuu selvinneen suolitukoksestaan. 

Hän on selvästi pirteämpi. Hän nukkuu hyvin, on leikkinyt henkilökunnan kanssa moneen otteeseen ja tulee itse kärttämään ruokaa. Ruoka tosin maistuu vain pieninä määrinä kerrallaan ja Kassinen vaikuttaa silloinkin keskittyvän lähinnä ruokien hyytelökerroksen tai nesteiden nuolemiseen, mutta henkilökunta on tyytyväinen tähänkin vähään. 

Hän kävi eilen kakkimassa uudelleen, mistä on syytä iloita. Tuotoksena oli lähinnä ruskeaa nestettä ja karvoja, jotka hän lienee niellyt yrittäessään pestä itseään kaikesta koettelemuksen aiheuttamasta sotkusta. Tai siis hoitojen aiheuttamasta sotkusta: kissanmallas, Levolac ja parafiiniöljy ovat saaneet hänet todella rasvaiseksi.

Hän joutuu varmaankin pesulle kunhan elämä normalisoituu.

Kassis-rukka ei tiedäkään, mikä häntä odottaa.

Hänen leukansa, kaulansa ja etujalkansa ovat niin rasvaiset, että hän ei itse tule saamaan niitä puhtaiksi.

Onneksi rasvaisuus ei tunnu haittaavan häntä (huom. taustalla Seppo ihmettelee hiekkalaatikon outoa sijoituspaikkaa).

Haasteitakin toipumisessa on, lähinnä ruokailupuolessa. Henkilökunta yrittää pitää huolta Kassisen nesteytyksestä ja lisää ruokalautasille vettä, mutta se on yllättävän vaikeaa. Jos vettä laittaa liikaa, Kassinen kieltäytyy syömästä. Hänellä tuntuu olevan tarkka käsitys siitä, missä nestemäärässä kulkee syömisen ja juomisen välinen ero (jossain teelusikallisen ja ruokalusikallisen välillä), ja jos syömään on tultu niin silloin ei juoda.

Toipilaat saavat olla vaateliaita.

Pienet ruokamäärät tarkoittavat myös monen montaa ruokintaa ja Kassisen eteen onkin tarjoiltu lautasta lähemmäs kaksikymmentä kertaa päivässä. Ruokaa on todellakin tarjoiltava joka kerta erikseen, sillä valvomatta esille jätetty lautanen jää välittömästi Sepon uhriksi. 

Ruokia yritetään vaihdella, että Kassisen mielenkiinto pysyisi yllä.

Hänelle tarjoillaan muun muassa Bozitan kanaa ja Miamorin pikkupusseja, joista maistuu erityisesti hyytelö, sekä PrimaCatin kana- ja tonnikalapusseja. Noita viimeisiä täällä ei yleensä syödä mutta henkilökunta arveli niiden olevan maistuvaa ja hyvin sulavaa toipumisruokaa. 

Kassinen tuntuu olevan tyytyväinen palveluun.

Seppokin on tyytyväinen, sillä hän saa syödä Kassisen herkkuruokien jämät. Syödessään hän hurisee ja surisee kuin pieni jätemylly kone. 

17 kommenttia:

  1. Hyvä että ruoka hiljalleen maistuu. Kipeänä saa syödä sitä mikä vaan maistuu ja palvelijoiden tehtävä on tarjota juuri oikeita herkkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi maistuu, koko ajan paremmin. :)

      Henkilökunta avaa herkkupurkin ja pussin toisensa jälkeen ja esittelee, että olisiko hyvää tämä vai tämä. Voi Kassista, mahtaa pettyä kunhan tarjoilut loppuvat ja palataan taas arkeen ja tylsiin tuttuihin ruokiin. :D

      Poista
  2. Mites maistuisi kissapirtelö? Edesmennyttä Nyrdeä piti houkutella juomaan ja el-ohjeissa oli, että makuvettä voisi tarjota: liotetaan raksuja vedessä ... No ihan yök oli se.
    Piialla välähti, etä jos lisäisi vettä märkäruokaan ja niin tein: sillain opivasti vettä ja sitten surauttelin siitä pirtelön ja Nyrde nautti niitä oikein mieluusti ja sitten vasiten odotti, että saa aamupirtelön ja iltapirtelön (+ kuivamuonaa ja märkäruokaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kuule kokeiltiin! Märkäruokaa ja vettä ja tehosekoittimella vaaleanpunertavaksi pirtelöksi. Ei kelvannut, ei edes Sepolle. Myöskin veteen liotetut raksut on molemmista pahoja mutta kai joku koira voisi syödäkin; ehkä makuveden neuvonut eläinlääkäri on tulkinnut väärin asiakkaan lajin? :D

      No, onneksi Kassisen juottaminen ruiskulla sujui melko hyvin... Ja nyt ei enää sitäkään tehdä kun tuntuu olevan kunnossa. :)

      Poista
  3. siis sopivasti eikä opivasti ...

    VastaaPoista
  4. Eihän se pesulle joutuminen kivaa ole, mutta kaikki mikä auttaa sairauden pois menemistä, on kivaa. Kassinen *pusu* rohkeesti vain eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassinen kiittää pususta! Pesemisestä ei sille vielä kerrota, hys hys. Taitaa se ilon päivä koittaa perjantaina tai lauantaina.

      Poista
  5. Kassiselle lisää herkkuja, kiitos!
    Toipilasaika on haasteellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toipilasaika on haasteellista etenkin henkilökunnalle, kun pitää keksiä hyviä ruokia, ja Sepolle, kun herkkua on tarjolla mutta vain Kassiselle. :P

      Onneksi paraneminen taitaa olla loppusuoralla.

      Poista
  6. Ootteko testannut kissoille myytäviä "keittoja"? Niiden mukana tulis ainakin hyvin nestettä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein ostettiin niitä! :'D Olivat vierekkäin PrimaCatin kanssa hyllyssä, mutta sitten tuli mieleen että Kassisen mielestä keitto voi hyvinkin olla yhtä huono juttu kuin itse lisätty vesi, ja jos sitä on vielä paljon... Kassinen kun ei juo myöskään kanan keitinlientä, niin arveltiin keiton olevan suunnilleen sellaista ja jätettiin kauppaa. Seppo olisi kyllä varmaan pitänyt keitosta. :D

      Poista
  7. Voi mikä koettelemus Kassisella on ollut! Onneksi tukos tupsahti itsekseen ulos eikä operointia tarvittu. Tsemppiä edelleen toipumiseen! <3 Pesu häälyköön jossain kaukaisuudessa vielä toistaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tsemppi tulee aina tarpeeseen! Nyt on kyllä tullut kaksi kertaa myös ihan normaalia kakkaa normaalilla nopeudella, niin tukoksen suhteen kaikki on ookoo.

      Kassinen peseytyy nyt hyvin ahkerasti: varmaan yrittää vältellä myös pesua! Saas nähdä, saako se itsensä oikeasti niin puhtaaksi, ettei lisäapua tarvita. :'D

      Poista
  8. Mulla oli toi sama haaste Börjen kanssa sen leikkauksen jälkeen, koska nestettä ja ruokaa piti kissaan saada mutta kissa oli kovin tarkka mikä määrä vettä on on sopiva määrä ruuassa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hankala homma. :/ Onneksi ei kauhean usein tarvitse tällä tavalla ruokkia.

      Poista
  9. On siellä ollut Kassisella hyvät toipilashoitajat. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassisen mielestä olisi ollut parempi, jos olisi saannut maata ja kärsiä rauhassa. :P Mutta pesua ei tarvinnutkaan, olikin tämän kerran itsepeseytyvää mallia!

      Poista