torstai 7. tammikuuta 2021

Kissakulut 2020

Henkilökunta laski vuoden 2020 kissakulut. Vuoden 2019 kulut löytyvät täältä ja vuoden 2017 täältä. Kulut on taas laskettu Zooplus-tilausten pohjalta, sillä sieltä on hankittu suurin osa ruoasta ja kaikki hiekka. Leluja ja aktivointileluja, herkkuja ja lihaa sekä koirankakkapusseja on hankittu kivijalkakaupoista. Eläinlääkärissä käytiin vain kerran.


Ruoka

Zooplussalta on tilattu ruokaa 528,30 eurolla. Summaan sisältyvät nyt myös aktivointiin käytettävät raksut, sillä Kassinen ja Seppo siirtyivät Thrive-merkkisiin kanaraksuihin. 

Lihahankinnat on tehty pääosin Tessun tehtaanmyymälästä ja Sohvin Valinta-koiratarvikeliikkeestä, mutta joskus kaupasta on tainnut tarttua mukaan kanajauhelihaa tai kieltä. Edellisvuonna lihaan arvioituun kulutetun 42 euroa ja vähintään se sama on kulunut nytkin. Kuitteja ei ole tallessa mutta henkilökunnasta tuntuu, että niitä on hankittu hieman enemmän. Arvioidaan summaksi vaikka 55 euroa, joka ei ole ainakaan liian pieni.

Ruokaan on mennyt yhteensä siis 528,30 e +55 e = 583,50 e


Hiekka

Hiekkaa on hankittu 193,92 e edestä. Summa on edellisvuotta noin viisikymppiä pienempi. Jättiköhän henkilökunta jonkin tilauksen huomioimatta vai onko saatu parempia tarjouksia? Tai sitten henkilökunta ei vain osaa laskea.


Muut

Herkut, lelut, kakkapussit ja sekalaiset kuuluvat tähän kategoriaan, jossa on enemmän juttuja kuin aiempina vuosina.

Zooplussalta on hankittu leluja ja herkkuja 17,97 euron edestä. Kivijalkakaupoista arvioidaan ostetuksi leluja vaikka 15 eurolla ja herkkuja 25 eurolla. Lisäksi on ostettu aktivointipeli, joka oli alennuksessa noin 22 e. Muut-kategoriassa on myös Kassisen syntymäpäiväilmoitus 28 e ja henkilökunnan jäsenyys Eläinkoulutus.fi-sivustolle 59,99 e

Ajatellaan koirankakkapusseihin kulutetun sama 15 e kuin edellisvuosina. Tuskinpa herrasväki on vähempää tavaraa tuottanut tai ehkä onkin, kun hiekkakulut olivat olevinaan pienemmät.

Muihin kuluihin voidaan siis laskea yhteensä 182,96 e, mikä on melkein satasen edellisvuotta enemmän.


Yhteiset kulut yhteensä

Peruskuluihin meni yhteensä 583,50 e + 193,92 e + 182,96 e =960,18 e. Zooplussalta tilattaessa mukaan voidaan kuitenkin laskea lisäpakettien hintoja, jotka nostavat summaa (11,96 e), ja alennuksia säästöohjelmasta ja satunnaisista alekupongeista, jotka laskevat summaa (-39,38 e). Tästä tasapainottelusta on siis tavallaan jääty plussan puolelle 27,42 e, eli peruskulut kahdelle kissalle 960,18 e - 27,42 e = 932,76 e.

Yhden kissan peruskulut vuodessa olivat siis 466,38 e, jolloin kuukausimenot olivat 38,87 e/kissa/kk. 


Eläinlääkäri

Seppo ei tarvinnut eläinlääkäriä ollenkaan vuonna 2020! 

Kassinen kävi hammaskivenpoistossa, joka oheistuotteineen kustansi 120,50 euroa. Lisäksi Kassiselle sattui pääsiäisenä tassuhaava, jota hoidettiin Vetramil-hunajavoiteella 13,60 e. Yhteensä Kassisen terveyskulut olivat siis 134,10 euroa.


Kissakohtaiset kulut

Seppoa henkilökunta on elättänyt vain 466,38 eurolla.

Kassinen on tullut kalliimmaksi (kuten aina ennenkin) ja kustantanut 466,38 e + 134,1 e = 600,48 euroa. 

Kassinen ja Seppo eivät ole tänäkään vuonna suistaneet henkilökuntaa vararikkoon! Halvemmalla elänyt Seppo olkoon kunniapaikalla tässä kuvassa. 

Yhteensä Kassiseen ja Seppoon on vuonna 2020 kulutettu 1066,86 euroa. Se on noin kolmesataa vähemmän kuin vuonna 2019.

11 kommenttia:

 1. Sehän on selvä, että koirat tulevat kalliimmaksi, vaikka heidän aiheuttamansa menot piilottaisi kissakuluihin. Ja vaikka Seppo joskus ravistelee blogikonttorin raukeaa ilmapiiriä, on hän kokonaisedullinen kissaeläin, joka ei tarvitse lehti-ilmoitusten kaltaista maksettua julkisuutta saadakseen fanijoukot ihastuksesta ymmyrkäisiksi. Kaksi palkatonta ihmisorjaa rahoineen riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki totta tässä kommentissa, mitä tarkkanäköisyyttä! :D

   Poista
  2. Se on se Kassisen ja Sepon vangitseva vaikutus näköelimeen :) On muuten ihastuttava kuva S. J. Virolaisesta. Kassinen taustalla ilmeisestikin harjoittaa kissoille tyypillistä näkymättömyyttä ja on kutistanut kroppansa melko tiiviiksi.

   Poista
  3. Seppo on aina parrasvaloissa ja Kassinen vaikuttaa taustalla. :'D

   Poista
 2. Halpaa kuin heinänteko tämä sisäkissojen ylläpito! 😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NOT! Maksoin juuri ell-kulukorvaus vakuutuksen ja hain eilen aiemmin tilaamani ja tullaamani nivelhivenravinne -valmisteet vuodeksi 12-v.vanhukselle.
   Liki 600 € meni niin että napsahti yhteensä..

   Poista
  2. Ohhohhohohhoh! :O Kissan hinta tuppaa nousemaan vanhoille päiville päästäessä...

   Poista
  3. Antiikkiin sijoittaminen maksaa, mutta kyllä se kannattaa.

   Poista
 3. Kulut on kyllä mielenkiintoita luettavaa ja oikeasti aika tärkeää niitä interwebbiin laitella, jos joku yrittää selvittää e näitä juttuja. Kissat kun kuulemma on halpoja lemmikkejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näitä laskee ja muitten kuluja lukee oikein mielellään! Teillä on aina hyvät eläinlääkärikulukertomukset.

   Poista