sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Kassisen munuaisruokailut

Kassisen ruokavaliota remontoitiin eläinlääkärin kehotuksesta. Hän saa nyt syödä munuaisten toimintaa tukevaa ruokaa ja hänen lautaselleen lisätään vettä jokaisen aterian yhteydessä. Lisäksi tilauksessa on juomalähde. 

Täti itse ei ole millänsäkään muutoksista, paitsi vettä ei saa lisätä liikaa, ettei ruoasta tule keittoa. Hän on aina ollut hyvä syömään ja harvassa ovat ne antimet, jotka hänelle eivät kelpaisi. Lisäksi häntä on siunattu rautaisella vatsalla ja tämä suht' nopeassa tahdissa toteutettu ruoanvaihto ei tuottanut mitään ongelmia.

Täti sulattelee, että jaksaa kohta taas syödä.


Seuraavassa uudessa sarjassa Kassisen täti arvostelee maistelemiaan munuaisruokia.


Tädin mielipide: 5/5, herkullista, söisin vaikka aina.

Voisi syödä suoraan purkista.

Hyvää mössöä.

Henkilökunnan ajatuksia: Näyttää maistuvan. Sileä, pehmeä, punertavanruskea patee. Täysravinto. Ei mitenkään päätähuimaavan hieno valmistusaineluettelo. Lupaa olevansa munuaisille hellävarainen ja helposti sulava. Ruoassa on alennettu proteiini-, natrium- ja fosforipitoisuus.

Kuiva-aineeksi muutettuna tässä ruoassa on 32,6 % proteiinia ja 43,5 % rasvaa. Henkilökunta pitää taulukoinnista, joten pitäisikö tehdä kaikista Kassisen syömistä munuaisruoista tällainen ja laittaa ne vaikka blogin välilehteen?

16 kommenttia:

  1. Taulukointi olisi hyvä, siitä voisi olla apua muillekin karvatassuille joilla on munuaisvaivoja. Täti Kassinen on ihannepotilas: kaikki ruuat maistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täti on paljon helpompi potilas kuin vaikkapa Seppo, jolle on melkein mahdotonta saada syötettyä sitä määrättyä kuitulisää, vaikka kuinka pieniä hippusia laittaisi!

      Poista
  2. Hyvä että saat maistuvaa ruokaa, se on tärkeintä! Jos alkaa toteuttamaan taulukointia välilehteen, niin minusta siinä pitää näkyä myös Kassisen arvosana (en haluaisi ruokaa josta ihminen antaa hyvät lukemat mutta Kassinen ei) - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka on kyllä hyvää! Henkilökunta sanoo, että arvosana voi tulla taulukkoon vaikka se ei olisi ihan yhdenmukainen muitten arvostelujen kanssa. Tämäkin ruoka nimittäin tuli perintönä joltakulta joka ei sitä syönyt eläissään ollenkaan. - Kassinen

      Poista
  3. Kyllä taulukko olisi hyvä! Ja ehottomasti myös tädin mielipide ruuasta. Purkkien tuoteselosteet ovat saa---nallisen pientä tekstiä, hirveän työlästä lukea tämmösen ikänäkösen ihmisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taulukointia tulossa sitten! Purkkien kyljet on pahinta ikinä, ja sisällysluettelo ei kuitenkaan kerro mitään siitä, kelpaako se tädille vai eikö (spoileri: kaikki kelpaa).

      Poista
  4. Hyvä idea tuo taulukointi ja vielä paree laittaa Kassisen mielipiteet. Meillä palvelija yritti opetella tuota taulukointia meidän ruuilla kun jouduimme (Pate, Eddie & Eppu) kesällä laihikselle, mutta sillä loppu hermot punnittemisessa ja kalorien laskemisessa. Niin ois tosi kannustavaa nähdä jonkun selvittävän niitä.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän laihiksen toteutusyritykset on varmasti ollut mukavaa puuhaa palvelijan aivonystyröille!

      Oliko teillä niitä mikrosirukuppeja? Eläinlääkäri suositteli sellaista, jos Kassinen ja Seppo yrittävät toistensa ruokia syömään. Ei olla vielä tarvittu. :' D

      Poista
  5. Tädin mielipide on aina ratkaisevin!
    Ja kuka sitä nyt soppaa söisi jos on mussea tarjolla.
    Tunnetusti määrä, vedessäkin, tekee myrkyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naurattaa kauheasti!!!! :'''''''D

      Ihan niin. - Kassinen

      Poista
  6. Sofi antaa tälle ruualle 4,5/5. Meilläkin sekoitetaan joukkoon tilkka vettä ja aamuisin Levolacia, että 💩kulkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että sielläkin on niin mairitteleva mielipide! Onko mitään, mitkä eivät rouvalle kelpaa? Näitähän olisi kiinnostava vertailla. Pitäisikö taulukoida?

      Poista
  7. Tehdäänkö ne ruoat munuaisista? Entä saatko syödä kananmunuaisia, Kassinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain on kai munuaista ja ehkä kans kananmunuaista. Mutta en tykkää niistä niin en halua syödä. - Kassinen

      Poista
  8. Taulukointi voisi olla hyvä siksikin, että henkilökunta muistaa mikä oli mitäkin. Jos kokeillaan montaakin erilaista, ainakaan meidän ihminen ei varmasti muistaisi oliko tämä vai tuo se hyvä. Kassisen kommentit taulukossa ovat keskeistä tietoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, kiitos! Henkilökunta ostaa vielä pahaa ruokaa uudelleen ja uudelleen, jos ei mielipidettä taulukoi. :O

      Poista