tiistai 4. lokakuuta 2022

Kaljukerholaisen retkahdus

Oisko Seppo jotain kerrottavaa?

Ei oo.

Jaa ei. Henkilökunta sitten varmaankin kuvittelee nuo laikut. Voihan se olla että muisti on mennyt, kun niitä viimeksi nähtiin joskus vuodenvaihteessa 2020-2021. Miten voi olla melkein kaksi vuotta karvaisuutta ja nyt taas alkaa tämä?

Onko tylsää? Onko stressiä? Onko mahavaivoja? Kiusaako täti?

Haluisitko nyt ensiavuksi vaikka leikkiä? 

Sepolla on ollut pientä mahavaivaa. Ruoka ei olevinaan ole muuttunut, paitsi onhan se jotenkin ehkä muuttunut, kun kerran aiemmin hyvä ruoka ei nyt kunnolla kelpaakaan. Alkaa olla vaihtoehdot vähissä, kun herra ei oikein halua syödä mitään. Paitsi liha ja raksut kelpaavat.

Henkilökunta miettii, että pitäisiköhän Sepolle ostaa 

a) Lihaa. Laittaa nyt se raakaruokinta kuntoon. Paitsi että onko tämä otus nyt herkistynyt jollekin lihalle? Entäs jos on?

b) Royal Canin Gastro Intestinal -raksuja, joita pentuna mahavaivoihinsa söi, ja katsoa, katoaako kaljuus sillä.

Vaihtoehto b houkuttelee kyllä enemmän. Ja taitaa olla eläinlääkärikeikkakin tulossa.

22 kommenttia:

 1. Minä olen taas alkanut kasvattaa takatassun karvaa kesän jäljiltä talvea ajatellen. Meillä Max syö melkeinpä vaan (sokerittomia ja pääasiassa viljattomia) raksuja; onko se muka paha asia jos Seppokin söisi. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppoeläimen mielestä elämä olisi oivallista, jos saisi vain raksuja. Mutta sitten tätieläinkin haluaisi vain raksuja vaikka tätieläin ei juo vettä niinkuin seppoeläin. Märkäruoan on ajateltu olevan molemmille terveellistä. :'/

   Poista
 2. Mä en todellakaan tykkää syödä muuta kuin raksuja. Ai niin, ja oon meidän taloon hoikkis! Hih, palvelijalla on ollu hiukka haasteita kun multa poistettiin pari hammasta ja en saisi muka syödä raksuja. Mähän en sit suostu syömään oikein mitään, en eres syötettynä.
  Joten Seppo, pidä vaan puolesi ja syö raksuja! Niin mäki aion tehdä heti kun tuo mössöruoka loppuu.
  - Rudi -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin syödä raksuja ja lihaa! Ja ehkä jotain herkkumössöä mutta kun en saa enää niitä kun menee maha sekaisin. Ei se haittaisi. Haittaa enemmän syödä pahaa ruokaa. - Seppo

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo muutetaan blogin otsikko kyllä kohta: kaunotar ja kaljukainen.

   Poista
  2. Olen kaunis - Olen rohkea - Olen vapaa - Syntynyt voittamaan

   Poista
  3. Paljon kauniimpi ehdotus, joka varmasti olisi Sepon mieleen! :D

   Poista
 4. Kannattaa ainakin kokeilla noita raksuja. Hillsillä on myös hyviä Intestinal -raksuja, ne maistuivat ainakin Olgalle paremmin kuin RC:n.
  Kuultiin silloin myös lääkäriltä, että kana aiheuttaa aika usein allergiaa, mutta esim. kalkkuna ei niinkään. Ja sittenhän voi kokeilla yksiproteiinisia raksujakin. Ainakin MAC`s -merkiltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) RC:n henkilökunta muistaa olleen hyväntuoksuista mutta pitää katsoa, saako eläinlääkäristä mitä merkkiä kokeiluun. Porukka pitää nimittäin rokottaa niin voi samalla esitellä Sepon ongelmat. Toivottavasti ei ole kana-allergiaa, kun se olisi herrasta niin hyvää!!! :O

   Poista
  2. Eikös Kivuton ole teidän huudeilla? Siitä saa maistiaispusseja melkein kaikesta ainakin verkkokaupasta, joten varmaan paikan päältäkin.

   Poista
  3. Kivuton on kyllä muutaman kilometrin päässä. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 5. No voih, löytyisipä joku sopiva ruoka ja karvat tulisi takaisin ainakin talveksi lämmittämään. Tuttavan kisu rupesi saamaan päivittäin vitamiinitahnaa, niin jopa rupesi turkki kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepollekin kaikki maailman vitamiinit naamaan ja toivomaan parasta. :'D

   Poista
 6. c) Enemmän kanafilettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. d) kaikki kanafilee pois jos se onkin yliherkkyyden syy!

   Poista
 7. Entä jos pahis onkin vilja ? Meidän IBD-oletettu Sepe (heh , melkein kaima ) syö lihaa ja Brit grain free veterinary diet gastrointestinal -raksuja . Niissä ei ole kanaa , mutta kanaa syö kyllä raakana . Saa tilata verkkokauppa Kivuttomasta, ei ole edes kallista . Tällä ruokavaliolla tyyppi on pysynyt kunnossa . Kannattaa kokeilla .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepelle pusuja! Pitää tsekata tuo raksumerkki, kiitos. :)

   Vilja voisi olla, jos ei täällä jo valmiiksi oltaisi viljattomia. :/ Tai joskus saa suuhunsa Dreamies-nameja, mutta kaljuus alkoi nytkin aikana, kun ei sellaista pussia ollut ja nameina oli pakastekuivattu kana. Raksuja saa aktivointiin, merkki on Thriven kana, sisältää perunaa ja bataattia, pysynyt samana jo monta vuotta. Harmittaisi, jos olisikin herkistynyt kanalle...

   Poista
 8. Nuo ei oikein selviä kuin kokeilemalla valitettavasti, jos selviävät silläkään. Tosin vähän tuntuisi oudolta, että karvattomuusongelma olisi pari vuotta poissa ja nyt taas tulisi, jos ruoka on periaatteeltaan samaa koko ajan. Allergian tapauksessa ajattelisi, että se ei olisi mennyt välillä pois ja tullut nyt sitten yhtäkkiä takaisin. Teollisissa märkäruoissa on myös paljon kuitua, joka voi sinälläänkin löysyttää kissan vatsaa paljonkin, varsinkin enempi käytettynä, vaikka kyse ei olisi varsinaisesta allergiasta (tämänkin opin (kissan) peräpään kautta silloin, kun Figo oli pentu...).

  Nuo Sepon karvattomat kohdat näyttää samantapaiselta kuin Figolla oli aikanaan, kun se oli vielä Kokonainen Kolli ja hormonit stressasi sitä. Sepolla nyt ei hormoneja ole, mutta ehkä sillä on jotain muuta huolenaiheita? Onko teillä meteliä/muuttoja/muuta epämääräistä naapurustossa? Päivärytmi muuttunut jotenkin? Ne teidän sängyn alla olleet kummitukset (jotka joku aika sitten koski sun jalkaa yöllä) on kiusanneet Seppo-parkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista! Sepon perusmielentila tuntuu todellakin muuttuneen taas huolestuneemmaksi. Päivärytmi tai mikään tämän asunnon sisällä ei ole muuttunut (ja jos Seppo ottaisi stressiä ihmisen stressistä niin hän olisi ollut kalju jo vuosia...) mutta käyttövesiputkiremontti alkoi noin kuukausi sitten tuossa naapuritalossa ja on sitten tulossa tänne. Naapuritalosta varmasti kuuluu ääniä päivisin, mutta ensimmäiset kaljuusoireet kuitenkin tuntuvat alkaneen jo hieman ennen sitä. Mystinen homma! Kummituksia epäillään.

   Ruokahommaa on kovasti tullut mietittyä ja oikeastaan Seppo on nyt kesän ja syksyn aikaan saanut pieniä määriä Miamoria! Sehän on sellainen "liha ja eläinperäiset tuotteet hyytelössä" -ruoka, kun Sepon normaali apehan on sellaista hienoa "vain yhtä eläintä ja osaset eritelty." Nyt on saanut viikon verran tarkemmin vain omaa ruokaansa ja raksuja ja lihaa, niin ehkä ei ole kaljuuntunut lisää. Sepon vatsaongelmat myös vaihtelevat liian löysästä liian kovaan, ja välissä on normaaliakin tavaraa.

   Parin viikon päästä on herrasväellä yhteinen lääkärikeikka, pitää sinne asti seurailla ja vaikka pitää kaljuus- ja kakkapäiväkirjaa.

   Poista
  2. Ahaa, Miamor! Se tietysti voi selittää. Allergiassa kun on sekin hauskuus kaiken muun lisäksi, että oireet voivat jatkua viikkokausia oireen aiheuttajan poistuttua paikalta. Lisäksi vielä tunnetusti kaljuuden väheneminen tapahtuu huomattavasti hitaammin kuin sen lisääntyminen, mikä ei varsinaisesti helpota asioiden arviointia...

   Ruoka-, vessa- ja kaljuuspäiväkirja kuulostaa hyvältä idealta! Toivottavasti kuitenkin Seppo pysyy karvaisena, ruokahaluisena ja iloisena ja saniteettitiloissa asioinnissa ei ole ongelmia jatkossa.

   Poista
  3. Voi Miamor, taas yksi herkku taitaa poistua Seppo-rukan lautaselta. Tosiaan vaikea sanoa, onko syynä kuitenkaan se, mutta pitää nyt olla antamatta sitä ja hyvin varovasti kokeilla vaikka uudelleen, kun/jos karva kasvaa takaisin.

   Päiväkirjaa pitää alkaa heti täyttää! Kiitos tuesta. :)

   Poista