tiistai 28. helmikuuta 2023

Paikallisen tädin puhuttelu

Kassinen kuule, tiedätkö miksi saat pelata peliä ruokapöydässä?

No siksi kun pitäisi alkaa syömään enemmän. Ihan oikeasti, ei voi vain närppiä, pitää syödä kunnolla. Pitää syödä vaikka ei aina maistuiskaan. Jos ei syö kunnolla niin joutuu lääkäriin. 

Täti hei, kuunteletko yhtään?

17 kommenttia:

  1. Ikätädit sekä sedät ja ruokailu..
    Ikuinen dilemma!
    Kaikki keinot käyttöön ihan selvästi tarvittaessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikätäti pitäisi saada ymmärtämään, että ruokailu ei ole valinnainen ohjelmanumero!

      Poista
  2. Meilla on 17 vuotta vanha kissa joka on tosi ronkeli ruuan suhteen. Sain avata purkkiruokaa monta vaihtoehtoa ja mikaan ei oikein kelvannut. Olimme huolissamme hanesta ja varsinkin kun han on jo 17 vuotta. Mieheni loysi myospet.com sivuilta avun. Heidan tuote on apu ainakin meidan ronkelille kissalle. Ripottelemme tuota jauhetta hanen purkkiruuan paalle, ja han syo nyt kaikkia ruokia. Tuo jauhe on kananmunan keltuaista ja siihen on lisatty elaimimme tarkeita juttuja. Tuota jauhetta myydaan elaimille seka ihmisille, tietty eri versiona. Mieheni tilasi taan Amazonista, mutta en tieda myydaanko tata tuotetta Euroopassa. Itse asun Coloradossa. Oli aika kallis purkki mutta oli sen arvoinen. Tuotteen nimi on MYOS MUSCLE FORMULA powered by Fortetropin. 1 All-Natural Ingredient, Helps Build Muscle, Improves Bone Health, Promotes Healthy Aging. Taa on auttanut meidan Eva-kissaa tosi paljon. Ha alkoi laihtua liian paljon, mutta nyt hanen paino on alkanut nousemaan. Olemme antaneet tata jauhetta nyt kuukauden ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Katsoin tuon tuotteen ja vaikuttaa ihan hyvältä, harmi kun sitä ei saa täältä päin. :/ Pitää pitää silmät auki vastaavien tuotteiden varalta!

      Evalle paljon silityksiä ja rapsutuksia, korkeaan ikää on päässyt. <3 <3

      Poista
  3. Seppo herra nakyy olevan samoilta kotiseuduilta kuin mina! Olen Ollolan naapurikylasta, Luutalahdesta. Ollolaan on 5 kilometria. Isani oli opettajana Luutalahdessa. Nyt asun kaukana Coloradossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpa hauska sattuma! Seppo lähettää terveisiä ja sanoo, että kyllä on mukavaa tavata melkein-tuttuja.:)

      Poista
  4. Meillä välillä vähän sama juttu, mutta koska munuaisvaivaisellakin pääasia on, että kissa syö, niin meillä annetaan myös normiruokaa. Munuaisruoka ei ole oikein maistuvaa, mutta olen myös sekoittanut siihen tavisruokaa tai ruiskinut herkkutahnulia päälle. Voiskohan tädin saada syömään paremmin näillä keinoilla?
    Ps. Facessa on hyvä vertaistukiryhmä Munuaissairaat kissat. Kannattaa liittyä, siellä on paljon hyviä vinkkejä ja voi myös kysyä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täti nuolee tahnan päältä tai hyvin taitavasti ronkkii vain herkkuruoan partikkelit lautaselta suuhunsa. Hän on hyvin taitava sellaisissa asioissa!

      Laitoin faceryhmään liittymispyynnön, kiitos vinkistä. :) Meillä eläinlääkäri painotti munuaisruokailun tärkeyttä, kun kysyin laihtumisesta ja normiruokaan palaamisesta ja lisäksi vaikka sen lisäravinteen käytöstä... Tietysti hällä ei oo tällaiset asiat erikoisalana, mutta kokeillaan nyt ensisijaisesti näin, kun nyt onneksi syö edes paria ruokaa hyvin. Jos laihtuu lisää niin pitää sitten miettiä. :/

      Poista
    2. Meillä on taas kontrolli parin viikon päästä, niin kyselen vielä enemmän meidän elliltä. Viime kerroilla kun tuo kilpparivaiva on ollut päälimmäisenä.

      Poista
    3. Kiinnostaa kyllä, saako siellä erilaisia ohjeita. Liityin tuohon faceryhmään ja tosi vaihtelevia ovat kaikkien kertomukset! :O

      Poista
    4. Joo, on monenlaista tarinaa.

      Poista
  5. Kannattaisi kyllä syödä, koska muuten voit eksyä tuon pöydälle ilmestyneen hirviön hampaisiin 8O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin! Toivottavasti täti kuuntelee edes tämän fiksun viestin jos henkilökunnan motkotus ei mene perille.

      Poista
  6. No voihan syömättömyys... me voitais tulla opettamaan.
    - Pate, Eddie & Eppu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkaa vaan! Paitsi täti kyllä osaa syödä, mutta söis mieluiten vain kiellettyjä asioita. Toissapäivänä imeskeli henkilökunnan toffeedonitsia. Kai sekin ois ihan hyvä? - Seppo

      Poista
  7. Ei ehdi kuunnella, kun pitää syyä, kun kerrankin ihan pöydällä saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöydällä syönnissä on varmaan sama olo kuin vierailla, kun tyrkytetään että otatko lisää ja saa santsata.

      Poista