maanantai 10. joulukuuta 2018

Kantapääpäivitystä II

Seppo on kasvattanut taas talviturkin. 

Hänen näkemyksensä aiheesta tuntuu olevan "vähemmän karvaa", mutta kuitenkin. Koska on talvi, niin se on talviturkki. 

Sepon häntä on puolta ohuempi kuin kesällä, eli naurettava rotanhäntä on tullut takaisin. Hänen korvansa muuttuvat päivä päivältä nahkaisemmiksi ja hänen kantapäänsä kaljuuntuvat.

Hänen kantapäänsä näyttävät oikeastaan aika samalta kuin viime vuonna tähän aikaan. Kesällähän karva kasvoi takaisin ja henkilökunta toivoi, että kaljuus olisi taaksejäänyttä, mutta ei. Ehkä tämä on oikeasti vuodenaikoihin liittyvää, sillä Sepon elämässä noin muuten mikään ei muutu. Vain valon määrä vähenee ja kasvaa. 

Toiset kai on enemmän kosketuksissa luontoon kuin toiset.

Molemmissa kantapäissä on tismalleen samanlainen vähäkarvainen kohta kuin viime talvenakin oli. Kulumat ovat hieman epäsymmetriset: oikeanpuoleisessa on jonkinlainen "istuinkyhmy", jossa ei ole enää edes ohuttakaan nukkaa. 

Seppo ottaa tutkimuksen rennosti: ai taas niitä koipia halutaan syynätä. Tuttu homma jo.

Kaljut kohdat näyttävät pysyvän samanlaisina ja samankokoisina, joten henkilökunta yrittää olla vetämättä pultteja. Seppo kyllä sai eräältä ystävältä kokeiluun vajaan purkillisen eläimille tarkoitettua biotiini-metioniini-sinkkitablettia (Biotiini Forte), joka on tarkoitettu "ihon, turkin ja kynsien hyvinvoinnin ylläpitämiseen." Tuloksia pitäisi näkyä muutaman viikon päästä, jos on näkyäkseen.

Sormenpaksuisessa hännässä ei ole juhlimista.

10 kommenttia:

 1. Ehkä Seppo onkin alunperin eteläisen pallonpuoliskon rotua. Ei voi Seppo sille mitään että kesä ja talvi on täällä eri päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eksoottinen Seppoeläin suoraan Austraaaaliasta. :D No, onhan se sellainen henkinen jättiläiskastemato.

   Poista
  2. Entäs jos Seppoeläin on jonkilainen pussieläin. Nehän ovat kovin yleisiä siellä Austraaaalian seudulla 😹

   Poista
  3. Mahapussi kyllä löytyisi, hmm... :D

   Poista
 2. Juu, samalla mielellä on Viiru: Mr. Sebulon on kuumaverinen kollitus. Paitsi se ei kyllä oikein käy yksiin kesän kanssa ... mutta oisko ne pallonpuoliskot sitten ja ehken ilmastonmuutos tai jotain. Jos tulisi se ameriikan tramppitrummpi tänne, raapaistas sitä yhdessä ja ajettais se huitsin nevadaan tai ainakin jollekin suolle, mielellään oikein vetiselle. Toivoo Viiru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kaikesta! Kuumaverinen oon ja raapisin myös. - Seppo

   Poista
 3. Toiset reagoi herkemmin ...kaikkeen.

  VastaaPoista
 4. Meidän Nupulla on toisin päin - kesällä kaljuhkoista korvista paistaa aurinko läpi, mutta nyt ne ovat niin pörröiset, että varmasti tarkenee! Kantapäät kuitenkin ovat karvaiset ympäri vuoden. Toivottavasti Seppokin aloittaa pian taas kesäturkin kasvatuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu sentään älyää kasvatella karvat kylmemmälle vuodenajalle! Sepon kesäturkkia odotellaan varmaan vielä puolisen vuotta, ja kaipa se heinä-elokuun helteillä on sitten tuuheimmillaan. :D

   Poista