sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Hyi yäk -ostoksen hyvittely

Feringan paljastuttua pahaksi ruoaksi henkilökunta ajatteli ilahduttaa Seppoa jollain herkulla. Kaupassa oli alennuksessa kanajauheliha, jota nyt poikkeuksellisesti ostettiin kissoille. Yleensä lihaostokset tehdään nimittäin eläinruokakaupoista ja ihmislaatuiset lihat jätetään ihmisille, joitain kieliä ja sydämiä lukuun ottamatta.

Olipa hyvä ostos.

Kassinen ja Seppo pyörivät ympärillä pakettia avatessa, mutta jauhelihamuotoisuus oli Sepolle pettymys. Hänelle ei tuollaiset tahmeat mössöt maistu! Hän söisi mieluummin paloja ja suikaleita ja varmaan vaikka kokonaisia kanoja. Ei mössöjä.


Joskus Seppo syö huonoja ruokia paremmin jossain muualla kuin ruoka-alustalla. Tässä häntä koetetaan ruokkia keittiön pöydällä...

...ja tässä hän maistelee lihaa makuuhuoneessa. Kassinen on jo vetänyt oman annoksensa ja kyttää nyt tilaisuutta saada Seponkin ruoka.

Bonus: kommenttiraita kuvanottohetkeen.

Lopulta henkilökunta päätyi tarjoamaan jauhelihan kypsennettynä, että se sai vähän rakennetta. Jos Seppo sitten söisi. Saakoon olennaiset vitamiininsa sun muunsa jostain toisesta ruoasta.


Jauheliha kypsennettiin mikrossa räjäyttelemällä. Miksi hiivatissa se räjähtelee?

Kypsennys kannatti, Seppo tykkäsi höpelönä.

12 kommenttia:

  1. Nii, onhan se mikrokypsä mössö ihan eri asia kuin raaka mössö... vai? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikrokypsä mössö ei ole enää mössöä vaan kiinteitä kokkareita! Sepon mielestä paljon miellyttävämpi syödä. :'''D

      Poista
  2. Oliko tipujauhisliha kypsänä lämmintä?
    Mikrossa räjähtelee myös maksalaatikko, munakas, yms. Siksi on kupu keksitty..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhista tarjoiltiin kyllä viileänäkin, ei ollut lämpötilasta kiinni. Rakenne on varmaan nyt se juttu, mössöys ja tahmeus. Kassisellakin meni ruokailuun yllättävän kauan!

      Typerät räjähtelevät ruoat! Meilä räjähtelee välillä pavut, lihajuttuja ei juuri mikrotella niin ei muista tuota. Mut onhan sitä mikroa hyvä välillä pyyhkiä... :'D

      Poista
  3. Kuka nyt raakaa? Seuraavalla kerralla voisitte kokeilla esimerkiksi liekittämistä. Nuoren kissaherran makuaisti kun on niin sofistikoitunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekitetty tai kenties sous vide -kypsennetty mössö tulee siis seuraavana hienostuneen herra Sepon ruokalistalle!

      Poista
  4. Yäk-ruoka on varsin tuttia, mamma ostaa sitä tosi usein meille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillekin! Mikä näitä ihmisiä vaivaa? - Seppo

      Poista
  5. Nauroin näille Sepon nirsoiluille (ja kommenttiraidalle). Meilläkin asuu nyrpistelijä, mutta siitä on tulossa vähän toisenlainen postaus joskus tässä, kun ehdin kirjoittaa. Kuvat sentään on jo otettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä aamuna ällöruokaa avattiin uusi purkki ja Seppo söi ainakin ruokalusikallisen ennen kuin lähti pois. Editystä tai hirveä nälkä yön jäljiltä. :P

      Nirsouspostausta odotellaan! :)

      Poista