keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Ruokakello

Sepolle annettiin eilen ruokakello. Henkilökunta toivoo, että ruokakellon käytön oppiminen vähentäisi patterien pureskelua, joka on Sepon uusi, lähes jokapäiväinen viestintätyyli. 

Viestin aiheena on nykyään aina "Sepolla on nälkä" ja/tai "lautasella on ruokaa mutta se on pahaa." Pelkkänä huomionhakukeinona pureskelu tuntuu vähentyneen, joten ruokakello ehkä auttaa.

Hienoa hotellisoittokelloa katseltiin netistä, mutta sopivaa ja helposti tilattavissa olevaa ei tullut vastaan. Siksi kello rakennettiin itse kahdesta tylsästä kilinäpallosta ja kengännauhasta. Eiköhän tuo ajane asiansa, vaikka vähän ruma onkin.

Harjoitusversio kellosta, jota ei ehkä uskalla pitää koko aikaa roikkumassa, ettei soittoharjoittelija mene ja kuristu siihen. Soittoharjoittelijan tämänhetkistä kiinnostuksen astetta kuvastaa kuvassa oleva takapuoli.

Homma aloiteltiin palkkaamalla kelloon kohdistuvasta toiminnasta, ja ensimmäisistä vilkaisuista edettiin nopeasti kosketuksiin. Tuttu juttu Sepolle! Kello on nyt henkilökunnan kädessä ja sitä pidetään melko alhaalla Sepon edessä. Seuraavaksi pitää laittaa kello ruokakaapin oveen ja palkata sen soittamisesta. 


Loppuhaastetta tuo se, että kellon on varmaan pakko roikkua helppoa kosketusetäsyyttä korkeammalla.

Onkohan tämä tarpeeksi turvallinen narunpituus? Kello on suht' ylhäällä, mutta luulisi nälän motivoivan sen soittamiseen...               

Ruokakellon opettamisessa on tietenkin mahdollisuuksien lisäksi myös uhkia. Entä jos Seppo rimputtelee sitä yötä päivää?

14 kommenttia:

  1. Heh, minä kyllä rimputtelisin yötäpäivää. Toissayönä puotin taulun seinältä. Kyllä tuli piika livakasti petistään kahtomaan. Toivoo Viiru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä näköjään piikaa pompotellaan ilman kelloakin. Oikein. - Kassinen

      Poista
  2. Oppivainen poika!
    Toisaalta, jos patterien pureskelu on ympärivuorokautista, niin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patterien pureskelu yhtenä yönä yhdeltä sai aikaan tämän kellon rakennuksen pikavauhtia. :'D

      Poista
  3. Hovimestarin kello olisi kyllä hyvä. Kukahan pääsisi käymään Tiger - kaupassa katsomassa onko siellä nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sieltäkö niitä sai? Harmi, ettei soittokello kissalle taida kuulua välttämättömien kauppareissujen piiriin. :'D

      Poista
    2. Tigerissä kiertää aina tuotteet eli niitä on tai sitten on taas kohta. Kelloja näkyy aina välillä. Ai eikö se olisi Sepolle välttämätön :D

      Poista
    3. No voisi se kyllä "aika tärkeät ostokset" kategoriaan mennä. :D

      Poista
  4. Sitä vartenhan ihmiset ovat olemassa, että tarjoilu pelaa yötä päivää :) Kissana kyllä kiskoisin tuon irti ja retuuttaisin pitkin huushollia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskimäärin ainoa aika, kun tarjoilu ei tällä hetkellä pelaa täällä, on yöllä kahdestatoista neljään ja on se kumma, ettei sen vertaa osata oottaa. Täällä asuu hirviöitä! D: D: D:

      On tylsä lelu, ei yhtään retuututa. - Seppo

      Poista
  5. Jos meillä olisi ruoka- ja/tai huomiokello, niin täällä kilisisi yötä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on alkanut kilistä... Onneksi sen saa tarvittaessa pois. :'D

      Poista
  6. Kätevää! Mites on nyt käynyt kun aikaa on kulunut? :D Taisinkin mainita joskus meilläolevasta ongelmasta nimeltä Raku ja sisalnarun syönti nälkään. Tätä ollaan saatu huomattavasti vähennettyä sillä, että kevyesti jalalla siirrän poitsun pois tolpan luota sanomatta mitään. Puhuminen todennäköisesti koettaisiin vain positiivisena huomiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pattereita on pureskellut, jos kelloa ei ole ollut esillä, mutta ei pureskele, jos kello on, ja jos sen soittoon vastataan. Toimii siis tosi hyvin, jos vain on tarjolla! :D

      Kello ei siis aina roiku tuossa, kun kuitenkin mietityttää, että kuristuuko otus siihen jollain ninjaliikkeellä. Mutta jos on esillä, niin kyllä sitä soitellaan, soittamisesta saa ruokaa tai raksun. Toimii siis kans aktivointina, Seppo soittaa -> yksi raksu heitetään kauas olohuoneeseen -> Seppo ryntää perään -> tulee kohta taas soittamaan -> toinen raksu heitetään. :D

      Ja joo, joskus soittaa aika tiuhaan, ja jos ei varmasti voi olla nälkä eikä raksuja ehdi tai halua heitellä niin paljon, kuin se tahtoisi, niin sitten vaan otetaan kello pois ja Seppo joutuu keksiään muuta puuhaa. Näissä tilanteissa ei ole mennyt pattereille, eli tää oli hyvä ratkaisu tänne.

      Hyvä jos sait Rakun lopettamaan harmilliset syöntipuuhansa! Täällä positiivista huomiota on kaikki ihmisen tekemät jutut, eli patterilta poistaminen/pois ajaminen/vihainen ääni että Seppo perkele nyt lopetat ei mitkään auttaneet, ja kaikkia tuli tietenkin kokeiltua, kun on ihmiset vaan on tyhmiä. :P

      Poista