sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Sepon 206 päivää

Viime lokakuussa henkilökunta aloitti Sepon karvaseurannan tarkkaillakseen Sepon kaljuusongelman hoitoa. Keittiön seinälle askarreltuun kalenteriin kirjattiin Sepon kanssa tehdyt asiat ja hänelle tarjotut virikkeet toivoen, että mielekäs ja aktiivinen elämä vähentäisi karvojen pureskelua ja stressiä.

Karvaseurantaa (tai ehkä pikemminkin aktiivisuusseurantaa) on kaikessa hiljaisuudessa jatkettu, karvatilanteen ollessa välillä huonompi ja välillä parempi. Nyt Seppo on oikein hyvässä ja karvaisessa vaiheessa.

Seppo ja karvaseurannan ensimmäiset 206 päivää.

Seuranta alkaa 18.10.2019 ja näiden sivujen viimeinen päivä on 9.5.2020. Kirjanpito jatkuu edelleen uudella kalenterilla.

Kalentereista valitettavasti näkee, miten ajan kuluessa henkilökunta on laiskistunut, kun Seppo on karvaistunut. Aktiviteettien laatu on yksipuolistunut ja niiden määrä hieman vähentynyt. Lisäksi kalenteriin kirjataan edelleenkin esimerkiksi parvekkeelle pääsy, vaikka se on päivittäistä ja lienee jo saavuttu etu, eikä niinkään aktivoiva virike.

Tammi-helmi-maaliskuussa leikittiin paljon huiskaleikkejä, kun oli pari uutta huiskaa. Nyt ne ovat jo tylsiä ja kuluneita ja huiskaleikit ovat harvemmassa. Pitäisi ostaa uusia!

Kassinen on tietenkin vienyt osansa miltei kaikista Sepon puuhista! Etenkin huiskaleikkeihin hän tunkee mukaan, jolloin Seppo lopettaa, ja tämän vuoksi Kassinen joutuu joskus pinhuusiin parvekkeelle Sepon leikin ajaksi.
 
Kassinen ei ymmärrä, miksi ei muka voi aina varastaa Sepon leikkiä.

Ehkä tämän postauksen myötä henkilökunta taas palaa astetta aktiivisempaan aktivointiin, tai vähintään ostaa uusia leluja. Seppo kyllä tuntuu pysyvän karvaisena tälläkin aktivointitasolla, ainakin tällä hetkellä, mutta edes vähän enemmän tai vaihtelevampaa olisi varmaan parempi. 

10 kommenttia:

  1. Näinhän se on, ihmiset lupaa monenlaisia leluja ja leikkejä, mutta pitäisi olla itse aktiivinen niiden kyselijä, kun ihmiset eivät saa oma-aloitteisesti leikitettyä - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, haluun kellon kaikille asioille joita haluun kysyä, ruoalle ja leikille ja erityisesti uusille leluille. Voisin aina soitaa niin heti menisivät ostamaan uuden lelun. - Seppo

      Poista
  2. Noilla papereilla voisi leikkiä sellaista, että Seppo valitsee niistä aktiviteetin itselleen. Lisäksi me lukijat voitaisiin ehdottaa temppuja, jotka Sepon pitäisi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ois kyllä hyvä! Kysymyskortit voisi askarrella ainakin, opettaa Sepolle vähän symboleja! :D

      Hmm, uskaltaisikohan luottaa lukijoiden käpäliin temppuehdotuksia, vai tulisiko sieltä jotain kauhean vaikeaa? ;)

      Poista
    2. Mutta nehän olisivat vain ehdotuksia. Seppo tietysti tekisi, mitä suvaitsisi, kuten yleensäkin :)

      Poista
  3. Hyvä idea Anonyymi! Laittakaa joku pelinapula sihen kartalle ja Seppo valitsee. Oias muuten hauska nähdä sana 'pinhuusi'. Itsekin sitä käytän ja esmes työpaikalla ei kukaan sitä ole tunnistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisikin tehdä oma Seppopeli! Tai Kassispeli. :D

      Pinhuusi on hyvä sana. En kyllä tiedä, mistä se tänne on tullut, kun googletus väitti sen olevan jonkun Pohjanmaan alueen sanastoa...?

      Poista
  4. Annan kyllä henkilökunnalle propsit hyvästä yrityksestä, olen vaikuttunut. Mitäpä sitä ei kissansa eteen tekisi, olette olleet ahkeria ja itsekurikin on ollut hyvä. En itse pystyisi, olisin repsahtanut jo aikoja sitten ja syyllisyyden tunne olisi musertava....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä auttaa, kun on kaksi ihmistä, jotka voivat käskeä toisiaan leikittämään ja aktivoimaan onnetonta Seppo-otusta. ;) Jos pitäisi urakkaa yksin hoitaa, niin Seppo saisi olla kalju ihan rauhassa...

      Poista