maanantai 29. marraskuuta 2021

Vekki-vieras

Kassisella ja Sepolla ja henkilökunnalla kävi lauantaina aivan erityinen vieras: koiranpentu! Voiko olla olemassa parempia vieraita? Mikä on ihanampaa kuin koiranpentu vieraisilla? Voisiko sellaisia tilata aina silloin tällöin käymään? 

Tämä on Vekki. Hän on noin neljä kuukautta vanha glen of imaalinterrieri.

Hän on hirveän ihana ja kiltti ja näyttää lähinnä lastenohjelman käsinukelta.

Vaikka Vekki-neiti tuli yksin käymään, on hänellä kotiseurana Kassisen ja Naama-vainaan luona v. 2015 vieraillut Keitsi, joka ei nyt saanut tulla mukaan, eikä itse asiassa ole saanut käydä tuon ensimmäisen vierailunsa jälkeen kertaakaan. Henkilökunta haluaa nimittäin säilyttää kissansa yhtenä kappaleena.

Vekki on kuitenkin vielä niin pieni, että hänen kannatti nyt tulla katsomaan Kassista ja Seppoa, että osaisi aikuisena suhtautua moisiin outoihin otuksiin kohteliaasti.

Seppo pitää koirista, mutta tämä vieras oli hänelle hieman liian vauhdikas. Hän pääasiassa katseli pennun puuhia korkeuksista.

Kassinen luuli löytäneensä turvapaikan makuuhuoneen sängyn alta mutta vieras mahtuu sinne. Voi ei!

Vekkiä kiinnostaa kovasti vaikka vähän pelottaakin.

Kassinen jutteli lapsirukalle rumasti. Hän pysytteli kuitenkin sähinässä eikä siirtynyt murinaan ja ölinään, eli hän taisi ymmärtää toisen olevan vielä pieni ja typerä.

Vekki kävi katsomassa Kassista monta kertaa ja vähän haukkumassakin tälle, mutta tuli kutsuttaessa kiltisti takaisin ihmisten seuraan. Toivottavasti tämä oli hänelle hyvä kokemus! 

Yhdessä välissä vieras lähti käymään ulkona pissillä, jolloin Seppo uskaltautui tutkimaan tämän matkatavaroita.

Oletko Seppo nyt ihan varma, että tuo on järkevää?

Kuule kun se vieras tulee takaisin pian. Kannattaisiko jo miettiä, mitä haluat tehdä sitten?

Tapansa mukaan Seppo ei miettinyt. Hän joutui yllätetyksi, pakeni keittiöön ja kaatoi samalla vesikuppinsa. Henkilökunta kuljetti hänet olkapäillään takaisin kirjahyllyyn turvaan.

Henkilökunnan mielestä vierailu oli oikein hyvä. Sai rapsutella ja silittää koiranpentua ja antaa sille herkkuja ja nauraa sen ulkomuodolle. Sai pestä yhden matonkulman, jolle tuli vähän pissiä. 

Kassisen ja Sepon mielipiteitä vierailusta ja vieraasta ei kysytä. Tai ehkä kysytään, vaikkei niille paljon painoarvoa anneta.

Seppo sanoo, että pentu oli mielenkiintoinen mutta hieman liian nopea liikkeissään. Hän arvostaa vieraita, jotka eivät pyri heti viiksituntumaan vaan pysyvät kaumpana, kunnes hän itse suvaitsee lähestyä heitä.

Kassinen on kestävää tekoa eikä hätkähdä pienistä. Hänet uskaltaa altistaa myös lievästi epämiellyttäville kokemuksille, sillä ne eivät tee häneen pysyvää jälkeä. Hän unohtaa viiden minuutin sisällä, että kukaan on edes käynyt täällä. 

Kiitos käynnistä Vekki ja tervetuloa uudelleen! Pusi pusi!

14 kommenttia:

 1. Huh, onneksi se oli vaan kylässä teillä. Miettikääs Seppo & Kassinen jos moinen muuttaisi teille... Mikä koulutustyö teillä alkaisi, huh huh.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan mietitty. Sen pitäis tulla ihan pienenä, että se pelkäis meitä eikä ainakaan jahtais. Tai sitten isona ja valmiiks koulutettuna. Sellaiset ois sopivia. - Kassinen ja Seppo

   Poista
 2. Pikkukakkosen Ransun sukulainen kylässä!?!
  Mikä kunnia!
  Onneksi kissuudet osasivat "käyttäytyä".. ; D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä suuri kunnia! Onneksi ei vierasta lyöty nenään ja käytös oli moitteetonta, jos ei niitä muutamaa kirosanaa oteta lukuun. :D

   Poista
 3. Tästä alkaa kaunis ystävyys.

  VastaaPoista
 4. Onpas suloinen Vekki! Kissoilla oli kyllä hyvä, varautunut asenne, ei tuollaisten käsinukkien kanssa parane liian nopeasti ystävystyä. 🙀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilyttävä otus todellakin. Ihan kuin joku olisi katsonut aikuista glenniä ja yrittänyt tehdä siitä pehmolelun ja epäonnistunut surkeasti, ja silti lopputulos on hirveän söpö! :O

   Poista
 5. Hyvää työtä Kassinen! Kyllä pitää pienelle koiralle -olipa miten söpö tahansa- opettaa perusasiat arvojärjestyksestä ja muusta. Kyllä Vekistä tulee hyvä alamai... siis kaveri vielä. Kissan pitää tehdä, mitä kissan pitää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää opettaa joo, Seposta ei nyt ollut siihen. Ehkä tuo vieras vielä viisastuu ja kasvaa, tai sitten ei. - Kassinen

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Oli kyllä hirveän ihana tyyppi! Olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. <3

   Poista
 7. Kieltämättä sangen veikeä vekkuli tämä Vekki-neitonen, mutta emmekö aio keskustella lainkaan Sepon puuhkahännästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepon upea puuhkahäntä siis kiinnitti jonkun huomion! Onhan se aika komea, jokainen karva on pystyssä niin näyttää ihan oikealta hännältä. Karvat kuitenkin laskevat pian ja jäljellä on siima, voi voi.

   Poista